Занимливости

Како да изгледате професионално на видео состанок
Занимливости

Како да изгледате професионално на видео состанок

Со почетокот на глобалната пандемија Ковид-19, работењето од дома и користењето видео состаноци стана нормално.

Креативен татко на духовит начин ги „оживува“ цртежите на своите деца
Занимливости

Креативен татко на духовит начин ги „оживува“ цртежите на своите деца

Со малку магија во дигитална обработка, цртежите на неговите деца ги претвора во спомени, преку смешни, но многу реални слики.

Направете сами Freddo Cappucino за 30 секунди
Занимливости

Направете сами Freddo Cappucino за 30 секунди

Најубавото летно кафе било измислено сосем случајно во 1950-тите од страна на еден вработен во Нестле кој немал топла вода за кафе.

АСМР - дигитална терапија на 21 век
Занимливости

АСМР - дигитална терапија на 21 век

Дали видеозапис на лице што шепоти, тропка со прстите или се масира може да послужи како мозочен оргазам? Добре дојдовте во светот на ASMR – мистериозен и неистражен вид задоволство.

Стари верувања - вистина или суеверие?
Занимливости

Стари верувања - вистина или суеверие?

Дали припаѓате на мнозинството од популацијата што верува во натприродни феномени? Сами тестирајте се - дали скоро чукнавте на дрво како ритуал за нешто неубаво да не се случи.