Соновник Мртовец

Мир и хармонија во вашето семејство.

Ако видите мртовец во вашиот дом

Болест, страв

Ако закопате мртовец

Богато венчање

Ако мртовец ви дава нешто

Ќе ве следи среќа

Ако лежите до мртовец

Смрт

Ако се сонувате мртов

Долг живот, здравје

Ако мртовецот во вашиот сон е жив

Вашата тага нема да трае многу

Ако мртовецот оживее

Среќа, промена на подобро

Повеќе мртовци

Ќе ви се случи пријатно доживување

Соновник