Девица Хороскоп

Месечен хороскоп за Девица

Декември 2020

Иако сте на некој начин возбудени да го ископате минатото и темелите за поставување на вашиот живот денес, ќе бидете олеснети кога ќе најдете нови одговори и ќе ги примените промените во следните недели. Ќе ви треба малку повеќе време за да ги решите работите, да комуницирате и да се ослободите од конфузија и разочарувања донесени од неисправна слика на другите. Откако ќе пронајдете јасност, нема да имате проблем да започнете важни чекори за целиот свој живот.

До крајот на ноември, ќе имате во предвид големи одлуки и работите нема одат лесно како од рака. Сепак, со доверба, ќе имате основа и план за да се држите до следните месеци. Знаењето е собрано и вие сте конечно подготвени да материјализирате визии кои ве инспирираат и мотивираат со години.

Годишен хороскоп за Девица

2020 година

Здравје

Повремено, вашата загриженост ќе се зголеми, иако правите сè што е во ваша моќ да ја одржите вашата физиологија чиста и вашето тело здраво. Важно е да се придржувате до одредена рутина што ви овозможува доволно одмор, или животот може да испрати знаци на предупредување преку воспаление и сите видови внатрешни процеси за кои се потребни течности и одмор. Одвојте време и бидете трпеливи со себе, за вашите професионални и рационални напори да не создадат лажна замена за добар сон. Држете се настрана од токсични материи, давајќи му време на црниот дроб да се регенерира и заздрави некои емоционални рани што ги собираше со текот на годините.

Љубов

За да завршат одредени емотивни процеси, многу Девици ќе мора да се свртат кон минатото во текот на првата половина од годината. Ретроградно движење на Венера во Близнаците ќе се почувствува длабоко во мај и јуни, давајќи нова емотивна цел за постигнување и расчистување на патот кон љубовните активности. Љубовта кон работата ќе се покаже исто толку важна како и љубовта кон која било личност, но тие треба да бидат одвоени во вашето срце и ум, за да не почнат да се претставуваат како замена на едни со други до крајот на годината. За да се разбере еднаквата важност на сите области од животот, семејните цели треба да бидат поставени во реални тонови. Ова е време за свадби, предлози, нови членови на семејството и големи реновирања во вашиот дом. Користете ги вашите подароци мудро, со отворено срце.

Новите почетоци може да бидат заедно со нови завршетоци, а некои врски ќе се превртат наопаку, иако изгледаа стабилни со години. Се советува одредена осаменост, за да можете да ги одделите сопствените емоции од другите и да најдете јасност во начинот на кој сакате да се фокусирате на вашиот емотивен свет. Не треба сè да се сподели и треба да чувате некои информации за себе, но нечесноста може да доведе до верижни реакции и проблеми што повеќе би сакале да ги избегнувате. На патот соочете се со вашите сенки за да можете да останете блиски, интимни и среќни со оние кои ве сакаат најмногу.

Работа и финансии

Една година напорна работа е пред вас, но ова е нешто на што девиците се навикнати. Воспоставете ги своите обврски во ред и дадете приоритет од самиот почеток, или може да се занесете во премногу активности што ви ја исцрпуваат енергијата. Имајте доволно одмор, користете го вашиот одмор како што треба да се користи и не жртвувајте го слободното време и личниот живот за каква било финансиска цел. И покрај тоа што чувството на сигурност може да биде разнишано некое време, ноември и декември донесат нови решенија на вашиот пат и отворете го патот во кариерата за покачување или за нова стабилна заработка.

Карактеристики за Девица

Девицата (латински Virgo) секогаш внимава на најмалите детали и нејзиното длабоко чувство за хуманост ги прави еден од највнимателните знаци на зодијакот. Нејзиниот методски пристап кон животот гарантира дека ништо не е оставено на случајноста, и иако таа често е нежна, нејзиното срце може да биде затворено за надворешниот свет. Ова е знак често погрешно разбран, не затоа што нема можност за изразување, туку затоа што нема да ги прифати своите чувства како валидни, вистинити, па дури и релевантни кога се спротивставуваат на разумот. Симболиката зад името зборува добро за нејзината природа, родена со чувство дека за прв пат доживува сè.

Девицата е знак на Земјата, совршено се вклопува помеѓу Бик и Јарец. Ова ќе доведе до силен карактер, но оној кој претпочита конзервативни, добро организирани работи и многу практичност во нивниот секојдневен живот. Овие индивидуи имаат организиран живот, па дури и кога ќе влезат во хаос, нивните цели и соништа сè уште имаат строго дефинирани граници во нивниот ум. Постојано загрижени дека пропуштиле некој детал што ќе биде невозможно да се поправи, тие можат да заглават во деталите, станувајќи премногу критични и загрижени за работи за кои никој друг не се грижи многу.

Бидејќи Меркур е владејачката планета на овој знак, нејзините претставници имаат добро развиено чувство за говор и пишување, како и сите други форми на комуникација. Многу Девици може да изберат да се занимаваат со кариера како писатели или новинари, но нивната потреба да им служат на другите ги прави да се чувствуваат добро како старатели, со јасна мисија да помогнат.

Барањето добрина во човештвото е приказна за Девицата, а разочарувањето се чини дека е неизбежно од нивната гледна точка. Првиот пат кога дојде од својот облак и скокна на планетата земја, се чувствува како нејзината мисија е да го искористи своето постоење за добро, откривање начини на правда и чистота кај другите луѓе. Откако нема да успее да го пронајде тоа, Девицата ќе се повлече, ќе се изгуби, ќе се сврти кон злоупотреба на супстанции или едноставно ќе се оддели од другите луѓе за да седне на клупата, ќе критикува и ќе суди.

  • Елемент: Земја
  • Квалитет: променлив
  • Боја: сива, беж, бледо-жолта
  • Ден: среда
  • Владетел: Меркур
  • Најголема компатибилност: Риби, Рак
  • Среќни броеви: 5, 14, 15, 23, 32

Јаки страни

Лојална, љубезна, вредна, практична

Слабости

Срамежливост, грижа, претерано критична кон себеси и другите, многу работа

Девицата сака

Животни, здрава храна, книги, природа, чистота

На Девицата не и се допаѓа

Грубост, барање помош