Водолија Хороскоп

Месечен хороскоп за Водолија

Декември 2020

Не сте сигурни за што станува збор и луѓето околу вас може да изгледаат бурни или да ви донесат многу нервозни енергии што не ги разбирате во моментот. Проблемите изгледаат далечни и вашиот ум е концентриран на работи што немаат многу врска со колективот. Личните работи имаат шанса да процветаат ако го следите креативниот процес што ве прави да се чувствувате целосни.

Заедно со сите други, ќе се преселите од точка на стагнација и работите во вашиот живот ќе започнат да имаат поголема смисла во текот на ноември. Големата дупка за нова основа е поставена и сè што ќе се сруши и скрши на патот, ќе служи на одредена цел на долг рок. Одвојте време и замислете што можете да направите со околностите во кои живеете денес.

Годишен хороскоп за Водолија

2020 година

Здравје

Март и декември стојат како две спротивставени точки на слабост во текот на годината пред вас, едната покажува колку вашиот имунитет може да се справи со реалниот свет, а другата ве потсетува на „рбетот“ што е потребен за да се стои високо . Можни се трески и воспаленија, и треба да бидете внимателни, да одмарате колку што е потребно додека не заздравите. Не обидувајте се премногу да го брзате процесот, или може да ги влошите работите. До крајот на годината, вашата физиологија или ќе попушти под стрес или ќе ја препознае рутината и секојдневната поддршка што ја добива, со што ќе го донесете целиот свој живот на следниот чекор на скалилото.

Љубов

Новите почетоци и романси наскоро ќе го осветлат патот на претставниците на Водолијата. Во потрага по инспирација, ќе се остварат интимни контакти, а вие кои сте слободни и барате нова љубов, ќе имате шанса да поминете низ посебна авантура. Ова е време кога унијата меѓу две лица мора да се сведе на пријателство и ослободувачки дијалог за да се сфати сериозно, носејќи потенцијал за иднината. Ако се чувствувате заглавени во вашата моментална врска, ова може да биде годината кога ќе почувствувате силен нагон да се ослободите од неа.

Интензитетот на вашата љубов кон личната слобода може да направи голема промена кон вашето семејство и работите што ги градевте некое време. Оние што ќе заминат може да се вратат само за да се осигурат дека одлуката за заминување била реална. Обидете се да не се движите напред и назад ако повредите нечии чувства и ви ја одземе енергијата. Младите и децата ќе ги разубават вашите денови, а семејството игра важен дел од секоја одлука во ова време. Сепак, треба да ги чувате вашите граници безбедни кога станува збор за лични одлуки и конкретни повици што мора да ги направите за да го нахраните срцето со храброст и радост.

Работа и финансии

Првата половина од годината се чини ветува солидни планови кои водат кон целта, но во јули, пресвртот што ќе се случи може да ви го одземе чувството на сигурност и земја под вашите нозе. Наместо да го гледате ова како неправда или пречка да избегате, соочете се со вашите сенки и сфатете што сè уште треба да се направи за да се постави структурата. Шансата да се направи професионален напредок постои, но само ако сте доволно скромни и подготвени да научите за историјата и минатите методи. Тие треба да бидат надраснати со природно темпо наместо да се обидуваат да ги прескокнат чекорите што се неопходни за целосно разбирање.

Карактеристики за Водолија

Родените во Водолија (латински Aquarius) се срамежливи и тивки, но од друга страна тие можат да бидат ексцентрични и енергични. Сепак, во двата случаи, тие се длабоки мислители и високо интелектуални луѓе кои сакаат да им помагаат на другите. Тие се во можност да гледаат без предрасуди, од двете страни, што ги прави луѓе кои можат лесно да ги решат проблемите.

Иако можат лесно да се прилагодат на енергијата што ги опкружува, родените во Водолија имаат длабока потреба да бидат некое време сами и подалеку од сè, за да ја вратат моќта. Луѓето родени под знакот на Водолија, го гледаат светот како место полно со можности.

Водолија е воздушен знак и како таков го користи својот ум во секоја можност. Ако нема ментална стимулација, тие се досадуваат и немаат мотивација да постигнат најдобар резултат.

Владејачката планета на Водолија, Уран има срамежлива и понекогаш агресивна природа, но исто така и дава и визионерски квалитети. Тие се способни да ја согледаат иднината и точно знаат што сакаат да прават пет или десет години од сега.

Уран, исто така, и дава моќ на брза и лесна трансформација, така што тие се познати како мислители, напредници и хуманисти. Тие се чувствуваат добро во група или заедница, така што постојано настојуваат да бидат опкружени со други луѓе.

Најголем проблем за родените во Водолија е чувството дека тие се ограничени или врзани. Поради желбата за слобода и еднаквост за сите, тие секогаш ќе настојуваат да обезбедат слобода на говор и движење. Родените во Водолија имаат репутација дека се ладни и нечувствителни лица, но ова е само поради нивниот одбранбен механизам против интимноста. Тие треба да научат да им веруваат на другите и да ги изразат своите емоции на здрав начин.

  • Елемент: Воздух
  • Квалитет: Фиксиран
  • Боја: светло-сина, сребрена
  • Ден: сабота
  • Владетел: Уран, Сатурн
  • Најголема општа компатибилност: Лав, Стрелец
  • Среќни броеви: 4, 7, 11, 22, 29

Јаки страни

Прогресивна, оригинална, независна, хуманитарец

Слабости

Бега од емотивно изразување, темпераментен, бескомпромисен, оддалечен

Водолија сака

Забава со пријателите, помагање на другите, се борат за причини, интелектуален разговор, добар слушател

На Водолија не и се допаѓа

Ограничувања, скршени ветувања, осаменост, досадни или здодевни ситуации, луѓе кои не се согласуваат со нив