Вага Хороскоп

Месечен хороскоп за Вага

Декември 2020

Се чини дека универзумот испраќа сигнали кои ви покажуваат дека сте во право да претпоставувате и да размислувате за она што го мислите. Сепак, треба да бидете внимателни да не покажете лоши намери на луѓе кои никогаш не сте ги имале на прво место и да отворите врати за меѓусебно разбирање и грижа.

Многу се зборува и ви треба време да ги метаболизирате зборовите и изјавите од минатото. До средината на месецот, конечно ќе се завршат бројни внатрешни процеси и ќе имате шанса да размислите за попрактични прашања, финансиски планови и деловни идеи што сте сакале да ги имплементирате некое време.

Годишен хороскоп за Вага

2020 година

Здравје

Стресот на креативноста и новите социјални контакти може да влијаат на видот, грлото и функцијата на тироидната жлезда и треба да бидете внимателни да имате доволно одмор и слободно да ја изразувате својата личност во која било околина и гужва. Бројни врски и атмосфери кои се менуваат од ден на ден ќе остават свој белег, а на вашето тело ќе му треба чувство на сигурност што се наоѓа во редовните оброци, прошетки и рутина што ослободува допамин и ве ослободува од непотребни изненадувања и шокови во системот .

Љубов

Пролетното време носи нови идеали и визии во вашиот емотивен свет, оние што ќе ја обојат целата ваша година во различни бои и ќе ви го отворат срцето за нови интеракции. Слободните Ваги брзо ќе се заљубат, но и лесно ќе ја идеализираат личноста што стои пред нив. Држете се до здравиот разум дури и додека одите по патот и не го занемарувајте чувството зад главната сцена што може да ве предупреди на одредени проблеми што доаѓаат по патот.

Оние од вас кои сте во брак и имате свое семејство, треба да ја препознаете благодарноста во вашето срце и внимателно да ги измерите вашите приоритети. Ако ве заведе одреден импулс, осигурете се дека ова не ги оштетува обврзниците за кои сте длабоко благодарни и сите оние што стоеја како столб за бројни работи што сте ги поминале во претходните неколку години. Оставете емоциите да течат колку и да се интензивни, но не постапувајте според чувствата што се косат со вашето срце и вашиот внатрешен морален компас.

Работа и финансии

Додека пролетното време носи цут на нови идеи, посебни професионални шанси и финансиски ризици што можат да донесат придобивки на вашиот пат, паметно е да заштедите нешто за дождлив ден и да размислите за иднината додека сте во нагорна патека. Некои потешкотии се можни подоцна во текот на 2020 година, но иновативниот дух не треба да ве напушти, бидејќи современите решенија носат бројни можности на масата. Размислете широко и надвор од рамките и запомнете ги идеите што се појавија во вашиот ум во текот на целата година. Тие ќе ја добијат својата шанса да бидат имплементирани, инспиративни и богати колку што може.

Карактеристики за Вага

Луѓето родени под знакот на Вага (латински Libra) се мирни, фер и мразат да бидат сами. Партнерството е многу важно за нив. Овие лица се фасцинирани од рамнотежа и симетрија, тие се во постојана потера за правда и еднаквост, сфаќајќи низ животот дека единственото нешто што треба да биде навистина важно за себе во своето внатрешно јадро на личноста. Ова е некој подготвен да стори скоро се за да избегне конфликт, одржувајќи го мирот секогаш кога е можно.

Знакот на Вага е знак на Воздухот, поставен помеѓу Близнаци и Водолија, на овие лица им дава постојан ментален стимул, силен интелект и силен ум. Тие ќе бидат инспирирани од добри книги, несовладливи дискусии и луѓе кои имаат многу да кажат. Секој претставник на Вага треба да биде претпазлив кога разговара со други луѓе, затоа што кога ќе бидат принудени да одлучат за нешто што им доаѓа, или да изберат страни, тие одеднаш сфаќаат дека може да бидат на погрешно место и опкружени со погрешни луѓе. Ниту еден партнер не смее да ги натера да заборават дека имаат свое мислење.

Планетата која владее во знакот на Вага е Венера, што ги прави овие луѓе големи љубовници, но исто така се наклонети кон скапи материјални работи. Нивните животи треба да бидат збогатени со музика, уметност и убави места каде што имаат шанса да ги посетат.

Вага - митот за нив се чини дека претставува добра аналогија на најмалото соѕвездие на небото, дури може да се каже и дека е непостоечко, претставено од клешти на Шкорпија. Вагата е една точка на рамнотежа во морето на различни екстреми, манифестирана само преку петнаесеттиот степен на овој прекрасен знак, предмет меѓу животните и луѓето. Има нешто ужасно несигурно во врска со Вагата, како да не биле сигурни која плоча да се оптовари следно, свесни дека работите минуваат и нè учат да бидеме внимателни околу другите луѓе. Што и да правиме во нашите животи, само служи да укаже на патот за нашите души кон таа „повисока моќ“ за конечно да го мери нашето постоење. Кажувајќи ни каде тргнавме наопаку или што сторивме како што треба, Вагата несвесно нè учи дека вистинското ослободување се крие во леснотијата.

  • Елемент: Воздух
  • Квалитет: Кардинал
  • Боја: зелена, розева
  • Ден: петок
  • Владетел: Венера
  • Најголема компатибилност: ОвенСтрелец
  • Среќни броеви: 4, 6, 13, 15, 24

Јаки страни

Кооперативна, дипломатска, милостива, фер личност, социјална

Слабости

Неодлучна, избегнува конфронтација, самосожалување

Вагата сака

Хармонија, благост, споделување со други, на отворено

На Вагата не и се допаѓа

Насилство, неправда, гласноговорници, сообразност