Риби Хороскоп

Месечен хороскоп за Риби

Септември 2020

Ако сте уморни, одморете се, дури и ако некој не одобрува или се чувствувате виновни за тоа. Можеби ќе бидете позадоволни ако на вашето тело и ум му го дадете она што навистина им треба, наместо да се прашувате зошто имате желби кои не се толку обични како што треба „да бидат“. Потпрете се на вашата внатрешна проценка и ќе ве однесе многу подалеку од која било надворешна норма или социјален императив што се обидувате да ги следите.

Оддалечувајќи се од некој посебен, ви треба одредена осаменост за да разберете каде лежат вашите вистински потреби и што се случува со вашите блиски односи. Држете се на начин што дозволува искреност и отворен пристап и обидете се да ги игнорирате сите обиди за манипулација и нејасни намери. Многу бес несвесно ќе се натрупа ако немате доволно вистинитост во вашите интимни врски.

Годишен хороскоп за Риби

2020 година

Здравје

Пролетното време донесува респираторни проблеми на масата, кисело грло и течење на носот, како и алергии и недостаток на толеранција на фактори надвор од ваша контрола. Лековите треба да се земаат само кога се препишани и треба да побарате мислење од втор лекар ако првиот изгледа сомнителен. Како што се вклопуваат вашите емоции, колку и да изгледаат широки и поплавени на почетокот, вашето тело ќе се усогласи со реалниот свет и ќе започне да ви служи додека ги слушате неговите вистински потреби. Погледнете го огромниот ефект што го имате врз вашата физиологија едноставно дозволувајќи си да се чувствувате.

Љубов

Годината започнува со Венера во вашиот знак, возвишена и подготвена да се за љуби, да се занесе, да оди со протокот и да прави многу глупави работи ако треба само за да ја задржи романсата. Сепак, реалноста на ова прашање ќе се покаже како столб на вашите интимни интеракции ден за ден. Фрустрацијата не е наменета да ве натера да се откажете од идеалот, туку да ја видите вистинската позадина на која било приказна.

Солидни планови и односи со фокус може да се оживеат во лето, кога најмалку очекувате работите да траат. Предадете се без очекување и видете каде ќе ве одведат вистинските и длабоките енергии. Оние од вас кои се веќе однесени може да очекуваат потег, ново место за живеење, па дури и нов член на семејството за неколку месеци што следат. Сепак, нечесноста ја загрозува секоја долготрајна врска и од најголема важност е да останете отворени и искрени, додека ги слушате вашите внатрешни гласови кои никогаш не ве лажеле.

Работа и финансии

И покрај тоа што оваа година ветува успех и финансиски напредок, навистина треба да бидете внимателни со дадените ветувања и потпишаните документи, особено во месеците февруари и март. Бидете будни, проверете сè двапати и не скокајте во работи што не изгледаат реални. Работа од девет до пет може да стане премногу напорна, особено ако имате друго хоби и проекти на страна. Јасно видете ги вашите опции и обидете се да не брзате со решенија што ви го одземаат чувството за безбедност, а истовремено држете се до верувањето дека чувството за моментот никогаш не било погрешно.

Карактеристики за Риби

Риби (латински Pisces) се многу пријателски расположени, па затоа често се наоѓаат во друштво на многу различни луѓе. Рибите се несебични, тие секогаш се подготвени да им помогнат на другите, без да се надеваат дека ќе вратат назад.

Рибата е воден знак и како таков хороскопски знак се карактеризира со емпатија и изразен емоционален капацитет.

Нивната владејачка планета е Нептун, затоа Рибите се повеќе интуитивни од другите и имаат уметнички талент. Нептун е поврзан со музика, па Рибите откриваат музички преференци во најраните фази од животот. Тие се дарежливи, сочувствителни и крајно верни и грижливи.

Луѓето родени под знакот Риби имаат интуитивно разбирање на животниот циклус и со тоа постигнуваат најдобри емотивни врски со другите суштества.

Рибите родени се познати по својата мудрост, но под влијание на Уран, Рибите понекогаш можат да ја преземат улогата на маченик, за да го привлечат вниманието. Рибите никогаш не осудуваат и секогаш простуваат. Исто така, познато е дека се толерантни кон сите хороскопски знаци.

  • Елемент: Вода
  • Квалитет: непроменлив
  • Боја: зелена, плава, виолетова
  • Ден: четврток
  • Владетел: Нептун, Јупитер
  • Најголема општа компатибилност: Девица, Бик
  • Среќни броеви: 3, 9, 12, 15, 18, 24

Јаки страни

Сочувствителени, интуитивни, нежни, мудри, музикалност

Слабости

Страв, претерано доверлив, тажен, желба да избега од реалноста, може да биде жртва или маченик

Рибите сакаат

Да се ​​биде сам, спиење, музика, романса, визуелни медиуми, пливање, духовни теми

На рибите не ми се допаѓа

луѓе што знаат се, да бидат критикувани, кога минатото ги прогонува, суровост од секаков вид