Рак Хороскоп

Месечен хороскоп за Рак

Декември 2020

Можете да најдете иновативни и на неверојатни начини да им помогнете на другите, не само со длабоко вкоренети проблеми, туку и со секојдневни борби што ги прават нервозни и напнати. Вие знаете како да ги оставите работите да течат и сте создадени да учите, споделувајќи напредок со оние што бараат ваш совет и грижа.

Кога Венера ќе влезе во Шкорпија, многу претставници на Рак ќе се заљубат или ќе се чувствуваат силно привлечени од некого. Важни и длабоки љубовни приказни можат да произлезат од овој амбиент, особено ако невербалната комуникација покажува меѓусебно разбирање и приврзаност. Отворете го срцето за интеракции што оживуваат и не плашете се од промените што ќе ви ги донесат.

Годишен хороскоп за Рак

2020 година

Здравје

Најголемата закана за вашата фигура е состојбата на вашиот ум и чувства потиснати под килимот што доведуваат до секакви психосоматски проблеми. Имајте на ум дека секој проблем со телото го наоѓа коренот во емоциите и направете се што можете за да ја најдете вистинската причина што долго време ја игнорирате. Алтернативните методи на лекување може да ви помогнат, веројатно повеќе од традиционалната западна медицина, а најдобриот начин за лекување е преку процесот на учење каде што ќе можете да бидете свој терапевт и исцелител. Медитирајте, поминете време во контакт со природата и вашето тело ќе ве награди со енергичната точка на внатрешниот мир.

Љубов

Како да сте се движеле низ емотивен тунел, оваа година може да донесе длабоки промени во вашиот емотивен свет и односите што ги негувате. Внимателно проценете ја ситуацијата во јули и наместо да правите солидни, долгорочни планови, направете нешто што ќе ви овозможи да изградите основа во неговото јадро. Не сакате да размислувате премногу напред кога целата поента е да живеете во овој момент со љубов во срцето.

Ризикот да го идеализирате оној што го сакате може да ве истурка од патеката и да ве направи ранливи на илузии од секаков вид. Слушајте ги прво вашите сопствени чувства, пред да верувате на нечии зборови. Лојалните партнери би можеле да станат товар ако нема повеќе искра за задржување, а сексуалноста може да стане на некој начин „застарена“, додека барате емотивно исполнување на платонско ниво. Имајте на ум дека телото не треба да биде одвоено од умот и срцето, и дека е неопходна целина на контакт за вистински да се допре идеалот.

Работа и финансии

После стагнацијата во март и април, која се чини малку невообичаена, ќе се свртите кон попродуктивни активности што носат очигледна материјална корист. Прво размислувајќи за финансиите, не треба да се изгубите некаде далеку од вашите таленти и идеалниот професионален свет што сакате да го изградите. Како да сте спиеле со години, ова е време да откриете нови работи на кои можете да се посветите, и многу претставници на ракот ќе направат пресврт да го променат својот пат во кариерата или да започнат од нула во области на експертиза кои не се познати. Храбро следете го чувството во срцето, давајќи му можност на универзумот да постави сè што ви треба на своето место.

Карактеристики за Рак

Длабоко интуитивен и сентиментален, Ракот (латински Cancer) може да биде еден од најпредизвикувачките хороскопски знаци за да се запознаете. Тие се многу емотивни и чувствителни и длабоко се грижат за работите на семејството и нивниот дом. Ракот е симпатичен и е приврзан кон луѓето што ги држат блиски. Оние што се родени со своето сонце во рак се многу лојални и способни да се соживуваат со болка и страдање на другите луѓе.

Знакот на Рак му припаѓа на елементот на вода, исто како Шкорпија и Риби. Водени од емоции и од срце, тие би можеле да имаат тешко време да се вклопат во светот околу нив. Со оглед на тоа што владее Месечината, фазите на лунарниот циклус ги продлабочуваат нивните внатрешни мистерии и создаваат минливи емоционални обрасци кои се надвор од нивната контрола. Како деца, тие немаат доволно механизми за справување и одбрана за надворешниот свет и треба да им се пристапи со грижа и разбирање, затоа што тоа го даваат за возврат.

Недостаток на трпеливост или дури љубов ќе се манифестира преку промени во расположението подоцна во животот, па дури и себичност, самосожалување или манипулација. Брзо им помагаат на другите, исто како што брзо ги избегнуваат конфликтите и ретко имаат корист од тесна борба од секаков вид, секогаш избираат да удрат некого посилно, поголемо или помоќно отколку што замислувале. Кога се во мир со нивните животни избори, претставниците на Ракот ќе бидат среќни и задоволни со тоа што ќе бидат опкружени со љубов во семејството и хармонија во нивниот дом.

Испратен на оваа земја од нешто во што веруваат, само за да се сплеткаат со некој поголем од нив, ова не е животно кое е свесно за неговата сила. Ракот знае каде оди, но ова е често во погрешна насока, барем додека не ги научи своите лекции и не започне да се потпира само на себе.

  • Елемент: Вода
  • Квалитет: кардинал
  • Боја: бела
  • Ден: понеделник, четврток
  • Владетел: Месечина
  • Најголема општа компатибилност: Јарец, Бик
  • Среќни броеви: 2, 3, 15, 20

Јаки страни

Тежок, високо имагинативен, лојален, емотивен, симпатичен, убедлив

Слабости

Песимист, сомнителен, манипулативен, несигурен

Ракот сака

Уметност, домашно хоби, релаксирање во вода, помагање на најблиските, добар оброк со пријателите

На Ракот не му се допаѓа

Странци, какви било критики за неговата мајка, откривање на личен живот