Шкорпија Хороскоп

Месечен хороскоп за Шкорпија

Декември 2020

Месецот ноември е резервиран за прашања што беа последица на самоуништувачки избори. Најдете причина за начинот на кој ве третирале и ќе разберете колку добро треба да се однесувате себеси во процесот на поврзување со други луѓе, за да можете да формирате здрави односи. Грижете се за телото, исфрлете ја незгодната навика од вашите секојдневни избори, јадете шарена храна и уживајте во сопствената врска со себе.

Последната недела од месецот ќе ја донесе поддршката што ја создадовте со нови сознанија и имплементирани решенија за вашата рутина. Можна е финансиска добивка, како и нови понуди и проекти кои имаат многу поголема смисла од оние со кои сте се занимавале во минатото. Ќе постигнете напредок, почнувајќи одвнатре и проширувајќи се на сите области на животот.

Годишен хороскоп за Шкорпија

2020 година

Здравје

Со висока енергија, почетокот на годината ќе изгледа ветувачки, особено со сите можности за работа во материјалниот свет и на сопственото тело. Сепак, напнатоста на работа и манифестирањето на вашите визии може да ја оптовари физиологијата и да стане доста стресна, особено во септември и октомври кога имунитетот може да се намали и да ве направи ранливи на многу начини. Внимателно пристапете кон внесот на витамини бидејќи летото завршува и исчистете ги белите дробови и стомакот од токсични или самоуништувачки избори што го валкаат вашиот свет и го ослабуваат вашето тело.

Љубов

Интересни емоционални можности би можеле да тропнат со рана пролет, но треба да бидете внимателни да ја процените ситуацијата што е можно појасно, со посебен поглед на вашите морални императиви и рационални избори што би ги направиле доколку не се занесете. Магнетната привлечност не треба да се игнорира, но не мора да биде слепа, особено не ако може да опие некои од вашите најблиски и најчувствителни врски во животот.

Август носи предизвици за долгорочните врски и романси кои емотивно се потрошија на некој начин. Држете се до здравиот фокус, оној што ги зема во предвид вашите емотивни потреби. Имајте на ум дека довербата е изградена и прилично чувствителна и не треба да се сфаќа лесно во која било ситуација. Тишината ќе се покаже како многу подобар избор од остри зборови и кавги од секаков вид. Поминете време со млади луѓе и пополнете ги емотивните батерии. Искористете ја секоја шанса што ќе ја добиете преку контакти, пријателски средби и соработка што ве насмевнува.

Работа и финансии

Почетокот на 2020 година е обележан со неверојатни планови и долгорочни цели што може да ја однесат цела година пред вас. Ова не е баш вообичаеното време за хонорарни активности и кратки, компактни проекти кои завршуваат брзо и со тресок. Наместо тоа, оваа година е обоена со длабока и темелна работа, давајќи им можност на големите планови да бидат реализирани, со фокус, длабочина и издржливост. Заштедете нешто за дождлив ден и кога размислувате за долгови и финансиски избори, проверете дали тие ќе донесат поголема корист на масата отколку некои од вашите претходни ангажмани. Моментот бара рационалност и дава слободна волја како награда, овозможувајќи ви да ја контролирате својата судбина сè додека сте подготвени да преземете одговорност за направените избори.

Карактеристики за Шкорпија

Родените во знакот Шкорпија (латински Scorpio) се страсни и наметливи луѓе. Тие се решени и одлучни и ќе истражуваат сè додека не ја дознаат вистината. Шкорпијата е одличен водач, секогаш свесен за ситуацијата и одлично се одликува со снаодливост.

Шкорпија е знак за вода и живее да доживее и да изразува емоции. Иако емоциите се многу важни за Шкорпијата, таа ги манифестира поинаку од другите знаци на вода. Во секој случај, можете да бидете сигурни дека Шкорпијата ќе ги чува вашите тајни, какви и да се.

Плутон е планета на трансформација и регенерација, а исто така и владетел на овој хороскопски знак. Шкорпиите се познати по нивното мирно и ладно однесување, и по нивниот мистериозен изглед. Луѓето честопати велат дека родените Шкорпии се жестоки, веројатно затоа што многу добро ги разбираат правилата на универзумот. Некои родени како Шкорпија можат да изгледаат постари отколку што се всушност. Тие се одлични лидери затоа што се многу посветени на она што го прават. Шкорпиите мразат нечесност и можат да бидат многу љубоморни и сомнителни, па затоа треба да научат како полесно да се прилагодат на различните човечки однесувања. Шкорпиите се храбри и затоа имаат многу пријатели.

  • Елемент: Вода
  • Квалитет: Фиксиран
  • Боја: Црвена
  • Ден: вторник
  • Владетел: Плутон, Марс
  • Најголема компатибилност: БикРак
  • Среќни броеви: 8, 11, 18, 22

Јаки страни

Снаодлива, храбра, страствна, тврдоглава, вистински пријател

Слабости

Недоверба, љубоморна, таинствена, насилна

Шкорпијата сака

Вистина, факти, да се биде во право, долгогодишни пријатели, задевање, голема страст

На Шкорпијата не и се допаѓа

Нечесност, откривање тајни, пасивни луѓе