Стрелец Хороскоп

Годишен хороскоп за Стрелец

2021 година

Здравје

Оваа година носи бројни можности да ги лекувате вашето тело и душа. Работењето врз траумата од минатото ќе донесе неочекувани резултати, ќе ја ослободи напнатоста на вашиот нервен систем и рбетот, а алтернативните методи можат да го променат целиот поглед на проблемите што биле хронични и веројатно траеле со години. Врската на вашиот ум со телото е исклучително силна, овозможувајќи продуктивна работа на кој било физички проблем со едноставни позитивни афирмации и мисли. Ако брзате премногу кон својата креативна иднина, може да се справите со главоболки, грчеви на вратот и рбетот и проблеми со лигаментите за кои е потребна поголема флексибилност. Дајте му на своето минато заслужено место во вашиот живот, научете од тоа и тргнете напред само кога сте навистина подготвени.

Љубов

Летото ги доведува во фокус прашањата на доверба и искреност и сите романтични мисли и врски ќе бидат ставени на тест. Паралелните врски може да бидат опција, но тие нема да му служат на никому и потребата за ослободување оди подлабоко од тоа.

Во некои врски, вратите може да бидат отворени за неочекувана бременост, креативни напори кои лесно стануваат кисели и сите оние работи за кои е потребна многу повеќе енергија отколку имате во моментот. Може да бидете под стрес ако едноставно бркате некоја цел, додека заборавате на историјата што ве врзува, ве ослободува и ви ги дава вистинските алатки за да бидете заштитени и во склад со личната одговорност кон најблиските и оние кои зависат од вас.

Работа и финансии

Бидете внимателни со ризичните инвестиции, особено со почетокот на есента и близу крајот на оваа година. Работите стануваат сè појасни од ден во ден и целата оваа година сè уште е обоена со околности кои полека се развиваат и на кои треба да се потпрете. Хонорарните можности треба да најдат структура во системот, солиден договор и платени даноци. Изненадувањата ќе траат и може да очекувате бонуси и покачување за добро завршената работа, како и промена на професионалниот план што ја погодува суштината на она што сметате дека треба да биде вашата мисија. До крајот на годината, можеби ќе откриете дека градењето кариера ќе ве направи среќни вас и другите околу вас.

Карактеристики за Стрелец

Љубопитен и енергичен, Стрелецот (латински Sagittarius) е еден од најголемите патници меѓу сите хороскопски знаци. Нивниот отворен ум и филозофски поглед ги мотивира да талкаат низ целиот свет во потрага по значењето на животот.

Стрелецот е екстроверт, оптимист и ентузијазист и сака промени. Родените Стрелци се во состојба да ги претворат мислите во конкретни активности и тие ќе сторат сé за да ги постигнат своите цели.

Како и другите огнени знаци, Стрелецот треба да биде постојано во контакт со светот за да доживее што е можно повеќе. Владејачката планета на Стрелец е Јупитер, најголемата планета на зодијакот. Нивниот ентузијазам нема граници, и затоа луѓето родени под знакот на Стрелец имаат одлично чувство за хумор и интензивна љубопитност.

Слободата е нивно најголемо богатство, затоа што дури тогаш можат слободно да патуваат и истражуваат различни култури и филозофии. Поради нивната искреност, Стрелецот е често нестрплив и тактичен кога треба да кажат или да направат нешто, па затоа е важно да научат да се изразат на толерантен и социјално прифатлив начин.

  • Елемент: Оган
  • Квалитет: Спорно
  • Боја: сина
  • Ден: четврток
  • Владетел: Јупитер
  • Најголема компатибилност: БлизнациОвен
  • Среќни броеви: 3, 7, 9, 12, 21

Јаки страни

Дарежливи, идеалисти, одлична смисла за хумор

Слабости

Ветувањата повеќе отколку што може да се испорачаат, многу нетрпеливи, ќе кажат сè, без оглед колку не се квалификувани

Стрелецот сака

Слобода, патување, филозофија, да се биде на отворено.

На Стрелецот не му се допаѓа

Досадните луѓе, ограничени, детали

Најчитани

Соновник

Најчест сон за вчера беше: КОСА

Цагери

Следен цагер

Цагери Вторник - 07:07 - Нова љубов