Јарец Хороскоп

Месечен хороскоп за Јарец

Декември 2020

Замислете на што ќе влијаете со дупки што ќе ги ископате во вашата емоционална историја. Позадината што ви е дадена од природата сега треба да се чува за растење и придобивка наместо да ве врзува со негативни емоции и тага.

Дајте си малку повеќе време и набудувајте како ќе се одвива внатрешниот процес во првите неколку недели од ноември. Не сте во брзање. Како одминува времето, ќе видите дека луѓето околу вас почнуваат да ги забележуваат промените во вашиот емотивен свет, давајќи ви повеќе простор и слобода да бидете тоа што сте. Напнатоста ќе исчезне, но мора да бидете трпеливи и да се одморите доволно.

Годишен хороскоп за Јарец

2020 година

Здравје

Физичката реалност за кое било прашање ќе се почувствува во телото и оваа година треба да обрнете посебно внимание на неговите сигнали и јадрото на физиологијата што ги испраќа сите најважните пораки. Обидете се да ја достигнете емоционалната позадина зад секое болно прашање или здравствен проблем. Хроничните услови ќе го покажат патот на отпорот, оној што дозволува личен простор и граници, и треба да обрнете посебно внимание на ваквите работи. Би било препорачливо да медитирате, опуштајќи ги сите можни грчеви што ја достигнуваат вашата свесност. Тестирајте ја крвта и хормоните, држејќи ги невидливите делови на протокот на вода под контрола и избегнувајте солена храна која доведува до ослободување од вишок течности.

Љубов

Само кога ќе помислите дека завршивте со одредени емоционални проблеми и врски што ве уништија, ќе ги видите како се враќаат за да се решат, одново. Симбиотичките врски во овој момент нема да се покажат плодни или трајни, но тие можат да ве вратат назад, иако ви ја одземаат енергијата и ве прават да се чувствувате лошо. Дајте си сатисфакција и љубов што ја заслужувате, целосно одговорни за сопствената среќа и сфаќајќи дека секое друго возрасно лице ја има истата одговорност.

Ако имате свое семејство, поддршката дадена и добиена во вашиот дом ќе ја дефинира силата на вашето дејствување во професионалниот свет и ќе постави основа за сè друго во вашиот живот. За да ги решите проблемите во нивното јадро, ќе мора да се свртите кон интимниот свет и јасно да го видите, сфаќајќи дека постои основа за да се најдат таму каде што сте направиле нездрави компромиси.

Работа и финансии

Пред вас е солидна година, една што ќе донесе напредок во работите со подлабоко значење за вашиот внатрешен свет и ќе ја направи вашата професионална околина задоволувачка и креативна по секоја цена. Избегнувајте заеми и ризични потфати што не се во согласност со вашата стабилна, основана проценка. Наместо да се обратите за помош, размислете за нов начин на работа, да го промените вашето работно место и вашата рутина и да имате хонорарна активност за да заработите пари на страна. Не трошете го вашиот црн фонд на непотребни работи, но исто така од најголема важност е да не се држите до дневни и рутински решенија што не ве прават среќни.

Карактеристики за Јарец

Јарецот (латински Capricorn) е знак што претставува време и одговорност, а неговите претставници се традиционални и честопати многу сериозни по природа. Овие лица имаат внатрешна состојба на независност што овозможува значителен напредок во нивниот личен и професионален живот. Тие се мајстори на самоконтрола и имаат можност да го водат патот, да прават цврсти и реални планови и да управуваат со многу луѓе кои работат за нив во секое време. Тие ќе учат од своите грешки и ќе стигнат до врвот само врз основа на нивното искуство и експертиза.

Припаѓајќи на елементот на Земјата, како Бик и Девица, ова е последниот знак во триото на практичност и заземјување. Тие не само што се фокусираат на материјалниот свет, туку имаат можност да искористат максимум од тоа. За жал, овој елемент, исто така, ги прави беспомошни, а понекогаш и премногу тврдоглави да се движат од една перспектива или точка во една врска. Тие тешко можат да прифатат разлики од други луѓе кои се премногу далеку од нивниот карактер, а од страв може да се обидат да ги наметнат своите традиционални вредности агресивно.

Сатурн е владејачката планета на Јарецот, а оваа планета претставува ограничувања од секаков вид. Нејзиното влијание ги прави овие луѓе практични и одговорни, но исто така и ладни, далечни и непростливи, склони кон чувство на вина и се свртени кон минатото. Тие треба да научат да простуваат за да го направат сопствениот живот полесен и попозитивен.

Коза со опашка на риба се создава за да се соочи со стравот и да создаде паника. Тоа е знак на одлуки донесени да бидат заштитени од чудовишта во нашите умови, животи и непосредно физичко опкружување. Секогаш подготвен да се претвори во нешто што ќе ги исплаши страшните работи, Јарецот зборува за секоја реакција на стравот од природен ланец, каде една страшна работа води до многу други, се крева како одбранбен механизам кој само ги влошува работите. Вовлечени во својата тајност, тие се соочуваат со светот исто како што се - храбри да не избегаат никогаш, но постојано се плашат од своите внатрешни чудовишта.

  • Елемент: Земја
  • Квалитет: кардинал
  • Боја: кафеава, црна
  • Ден: сабота
  • Владетел: Сатурн
  • Најголема општа компатибилност: Бик, Рак
  • Среќни броеви: 4, 8, 13, 22

Јаки страни

Одговорност, дисциплина, самоконтрола, добар менаџер

Слабости

Знае сè, непростливост, осудување, очекувајќи го најлошото

Јарецот сака

Семејство, традиција, музика, недостижен статус, квалитетно занаетчиство

На Јарецот не му се допаѓа

Речиси сè во одреден момент