Бик Хороскоп

Карактеристики за Бик

Практичен и заснован, Бик (латински Taurus) е знак што собира плодови на трудот. Тие чувствуваат потреба секогаш да бидат опкружени со љубов и убавина, свртени кон материјалниот свет, хедонизмот и физичките задоволства. Луѓето родени со своето сонце во Бик се сензуални и тактилни, сметајќи дека допирот и вкусот се најважни од сите сетила. Стабилен и конзервативен, ова е еден од најсигурните знаци на зодијакот, подготвен да издржи и да се држи до нивниот избор сè додека не стигнат до точката на лично задоволство.

Бикот е знак на Земјата, исто како Девица и Јарец и има способност да ги гледа работите од заземјена и реална перспектива. Тие сметаат дека е лесно да заработат пари и да останат на ист проект со години, или додека не завршат. Она што често го гледаме како тврдоглавост, може да се толкува како посветеност, а нивната способност да ги извршуваат задачите е ненормална. Ова ги прави одлични работници, одлични долгорочни пријатели и партнери, секогаш да бидат таму за луѓе што ги сакаат. Земјината нота ги прави понекогаш претерано конзервативни или материјалисти, со поглед на светот заснован врз нивната љубов кон парите и богатството.

Владетел на Бикот е Венера, планетата на љубовта, привлечноста, убавината, задоволството, креативноста и благодарноста. Оваа нежна природа ќе го направи Бикот одличен готвач, градинар, љубовник и уметник. Тие се лојални и не сакаат ненадејни промени или критикување, да бидат зависни од другите луѓе и емоциите за кои се чини дека не се во можност да ги покажат. Сепак, без оглед на нивниот потенцијален емотивен предизвик, овие лица имаат можност да донесат практичен глас на разумот во секоја хаотична и нездрава ситуација.

Да се биде некој што го изневерил својот најдобар пријател (божица Хера), Бикот е несреќно битие кое треба да скита по земјата за да најде слобода. Како нешто секогаш да ги бутка зад грб, потсетувајќи ги на среќата што некогаш била, заглавувајќи и туркајќи напред, тие се затвораат во своите светови, осамени и одделени од нивното јадро. За да пронајде љубов, Бикот мора да патува низ светот, да менува перспектива или да направи промена во целиот нивни систем на верување и нивниот систем на вредности.

  • Елемент: Земја
  • Квалитет: Фиксиран
  • Боја: зелена, розова
  • Ден: петок, понеделник
  • Владетел: Венера
  • Најголема вкупна компатибилност: Шкорпија, Рак
  • Среќни броеви: 2, 6, 9, 12, 24

Јаки страни

Сигурен, трпелив, практичен, посветен, одговорен, стабилен

Слабости

тврдоглав, посесивен, бескомпромисен

Бикот сака

Градинарство, готвење, музика, романса, висококвалитетна облека, работа со раце

На Бикот не му се допаѓа

Ненадејни промени, компликации, несигурност од кој било вид

Најчитани

Соновник

Најчест сон за вчера беше: Мртовец

Цагери

Следен цагер

Цагери Понеделник - 14:14 - Те сака плав дечко