Овен Хороскоп

Месечен хороскоп за Овен

Декември 2020

Почетокот на месецот може да изнесе некои стравови на површина или да ве натера да влезете во врски што предизвикуваат да излезат на површина длабоко вкоренети проблеми. Бидете внимателни, да не повредите никого и да не се повредите од сопствените избрзани избори.

Како што Марс повторно почнува да се движи напред, работите конечно ќе започнат да имаат поголема смисла и ќе дојдат на свое место. Сепак, ова е време кога е во негова сенка и вашата физиологија може да страда ако не внимавате да го негувате вашето тело и да се однесувате добро кон него. Изберете здрава рутина, ако не порано, можете и во со средината на ноември, и променете некои мали навики што ве прават слаби. Со здраво тело ќе се исчисти и умот и лесно ќе се донесуваат одлуки.

Годишен хороскоп за Овен

2020 година

Здравје

Бидејќи самоизразувањето е една од најважните теми во годината, изговорените зборови може да предизвикаат очигледни проблеми со грлото, гласните жици и вратот. Останете флексибилни, вежбајте, истегнувајте се и движете се, за да можете да ја држите главата толку високо колку што треба. Обрнете внимание на видот, со фокус насочен кон вашите емотивни состојби и избрани насоки. Детските потреби треба да се задоволат ако сакате да го одржувате вашето здравје цврсто.

Љубов

Има нешто до 2020 година што ве потсетува на потребниот простор и осаменост. Ова не е наменето да ве оддели од другите луѓе, туку да ви помогне да создадете цврсти и здрави граници. Иако можете да направите многу и да направите компромис безмислено, ќе откриете дека нема потреба од тоа. Февруари носи чудни предизвици во вашиот свет на врска, ставајќи ве во позиција да се чувствувате исклучени или оттурнати од сопствениот систем, семејство и вашиот сопствен љубовен живот. Помислете на овој период како добра можност да ја промените перспективата и да ја видите целата ситуација од нова и вистинита позиција.

Вклучете се во осамени активности и поминете некое време сами ако се чувствувате така. Може да ве исцрпат работите што се чини дека се разбираат, иако вашата енергија се троши на теми што не се потребни. Создадете доволно растојание за да не бидете токсична околина и чудни ситуации кои тешко се решаваат.

Работа и финансии

Сега кога Јупитер е во вашата десетта куќа и во знакот на Јарец. Најголемиот дел од оваа година е резервиран за продуктивни проекти, можеби малку помали отколку што би сакале, но сепак задоволувачки. Со желба и можност за професионално проширување, учење и спроведување на вашето знаење во вашата секојдневна рутина, сè треба да дојде на свое место откако ќе го пронајдете фокусот и го следите вистинскиот внатрешен повик што ве прави радосни. Креативната работа ќе биде наградена, дури и ако не се препознае веднаш.

Карактеристики за Овен

Како прв знак во зодијакот, присуството на Овен (латински Aries) секогаш означува почеток на нешто енергично и турбулентно. Тие постојано бараат динамика, брзина и конкуренција, секогаш се први во сè - од работа до социјални собири. Благодарение на својата владејачка планета Марс и фактот што му припаѓа на елементот Оган (исто како Лав и Стрелец), Овенот е еден од најактивните хороскопски знаци. Во нивна природа е да преземат акција, понекогаш пред тие добро да размислат за тоа.

Сонцето во толку високо достоинство им дава одлични организациски вештини, така што ретко ќе сретнете Овен кој не е способен да заврши неколку работи одеднаш. Нивните предизвици се покажуваат кога ќе станат нетрпеливи, агресивни и вознемирени, покажувајќи го на другите луѓе. Силните личности родени под овој знак имаат задача да се борат за своите цели, прифаќајќи тимска работа преку оваа инкарнација.

Водејќи се од приказната за златното руно, Овенот е подготвен да биде херој на денот, да лета и да носи многу  немоќни луѓе на грб. Секој Овен има задача да ја сподели својата позиција, моќ или физичка сила со други луѓе доброволно, или енергијата ќе биде запрена во нејзиниот природен проток, стравот ќе ја преземе, а процесот на давање и примање ќе држи баланс на нула.

  • Елемент: Оган
  • Квалитет: кардинал
  • Боја: црвена
  • Ден: вторник
  • Владетел: Марс
  • Најголема општа компатибилност: Вага, Лав
  • Среќни броеви: 1, 8, 17

Јаки страни

Храбар, одлучен, самоуверен, ентузијаст, оптимист, искрен, страствен

Слабости

Нетрпелив, расположен, краткотраен, импулсивен, агресивен

Овенот сака

Удобна облека, преземање на лидерски улоги, физички предизвици, индивидуални спортови

На Овенот не му се допаѓа

Неактивност, доцнење, работа што не бара талент