Занимливости

Креативец пресоздава сцени од познати филмови на многу интересен начин
Занимливости

Креативец пресоздава сцени од познати филмови на многу интересен начин

Филмските достигнувања не натераа да гледаме на светот низ необична призма. Тие не одведоа во минатото, ни покажаа колку може да биде неверојатна иднината и што има во универзумот.

Хороскопот открива: Што можеме да очекуваме од декември 2020 година?
Занимливости

Хороскопот открива: Што можеме да очекуваме од декември 2020 година?

Додека ги одбројуваме деновите додека не влеземе во годините што ќе го променат ликот на светот - сè додека Сатурн е во знакот на Водолија, до март 2023 година.

Потсетете се на вашите патувања додека нетрпеливо ја очекувате следната авантура
Занимливости

Потсетете се на вашите патувања додека нетрпеливо ја очекувате следната авантура

Сите имаме голем број на фотографии од нашите патувања, а нивната дигитализација не ни овозможува во целост да уживаме во нив затоа што ни се заборавени некаде во нашите телефони или компјутери.

Архитектонски дела со акцент на креативноста, но не и на логиката
Занимливости

Архитектонски дела со акцент на креативноста, но не и на логиката

Архитектурата, како и другите дисциплини, претставува уметност - затоа што бара голема креативност и имагинација.

Семејни портрети во кои животните најдобро ни го доловуваат родителството
Занимливости

Семејни портрети во кои животните најдобро ни го доловуваат родителството

Мајчинскиот инстинкт е многу моќен и има нешто навистина мило и познато во глетката како мачка, куче или птица ги храни и ги штитити своите потомци.

Русинка создава импресивни керамички садови во форма на свиткани мачки
Занимливости

Русинка создава импресивни керамички садови во форма на свиткани мачки

Ако сте љубител на мачки, исто така знаете дека никогаш не сте вистински нивни сопственик и дека тие се секогаш на слобода, а слободен избор е да бидат со вас.

Како изгледаат секојдневните работи под микроскоп
Занимливости

Како изгледаат секојдневните работи под микроскоп

Во оваа галерија можете да видите како изгледаат обичните работи ако ги видите преку микроскопска леќа.

Зошто едната страна на лицето е попривлечна од другата – објаснуваат експертите
Занимливости

Зошто едната страна на лицето е попривлечна од другата – објаснуваат експертите

Инстаграмџии поминуваат над 5 часа неделно (48мин. на ден) правејќи селфиња. Обично, се прават 7 селфиња за секој „совршен кадар“ што го прикачуваат на своите социјални мрежи.