Архитектонски дела со акцент на креативноста, но не и на логиката

Петок, 27 Ноември 2020 10:00

Архитектурата претставува уметност која бара голема креативност и имагинација. Понекогаш дизајните на одредени конструкции ги надминуваат сите граници на нормалата и создаваат навистина уникатни градби кои ја комбинираат убавината со функционалноста. Или тоа, или едноставно завршуваат како чудна мешавина од креативност и оригиналност, каде обичниот човек можеби нема да најде логично објаснување за изгледот на истите.

Кулата „Арбре Блан“ во Монпелје, Франција

Жолтата куќа во Мексико

Црна кабина која плови над норвешкиот пејзаж

Куќа во Банска Бистрица, Словачка

Тенката зграда во Куритиба (Бразил) - ширина 3,5 метри

Бензинска пумпа на Шел во 1930-тите во Винстон-Салем, Северна Каролина

Чудната куќа во Сопот, Полска

Kулата 0-14 во Дубаи

Пиjано куќа во Хуанан Сити, Кина

Резиденција во Москва, Русија

Куќи во форма на коцки, Ротердам, Холандија

Куќи во форма на коцки, Ротердам, Холандија

Зграда слон, Бангкок, Тајланд

Зградата слон, Бангкок, Тајланд

Зградата кошница, Охајо, Америка

Зградата кошница, Охајо, Америка

Библиотека во Канзас Сити, Мисури

Библиотеката во Канзас Сити, Мисури

Лотус зграда во Кина

Лотус зграда ( Кина )

Најчитани

Соновник

Најчест сон за вчера беше: Мртовец

Цагери

Следен цагер

Цагери Четврток - 10:10 - Телефонски разговор