Најоригиналната свадба на годината со фустан кој свети и гости еднорози

Недела, 20 Септември 2020 10:00

Секоја љубов е различна, има своја уникатна приказна и е убава на свој начин.

Rock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride wedding

Една свадбена церемонија што се одржа во Мелбурн е помалку будалеста, но токму заради тоа и многу симпатична. Келси и Енди ја замислија својата венчавка на необичен начин, со изобилство од боја на сите страни, светкаво осветлување и во присуство на огромен еднорог. Темата за оваа венчавка беше уметнички настан наречен - Burning Man.

Rock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride wedding

Невестата носеше венчаница со ламби, дијадема на главата и впечатливи чевли со висока платформа. Младоженецот беше уште понеобичен во неговата блескаво одело без кошула со машна на вратот, длабоки чизми и капа на главата. Невестата признава дека како девојче никогаш не сонувала за свадба на какви претежно присуствувала, а во кои имало бели венчаници и големи класични веселби. Младоженецот се чини дека уште повеќе уживал во уникатната свадба, забавувајќи се во неговата весела облека.

Rock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride wedding

За да ги изговорат своите брачни завети, парот избра тематски Barbie Death Camp, за кој им требаше скоро една година да ја испланираат оваа необична венчавка и да откријат дали е дозволено венчавката да се одржи таму. Она што придонесе оваа свадба да биде уште пофасцинантна е фактот дека парот ги покани сите луѓе што ги сретнаа на настанот Burning Men да присуствуваат на нивната церемонија, а најубавиот детал во сето ова е што навистина дојде голем број луѓе.

Rock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride wedding

Тоа беше прекрасна мешавина од светки, прашина и љубов.

Burning MenBurning MenBurning MenRock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride weddingRock n Roll Bride wedding

Цагери

Следен цагер

Цагери Вторник - 06:06 - Ќе ти се јави