Холандски фотограф ги фотошопира славните личности прегрнати со нивни помлади верзии

Сабота, 17 Октомври 2020 10:00

Светот на славните секогаш е извор на постојана забава. Сè што прават, велат и мислат е како анимиран филм. Затоа, не е изненадувачки што се одлучија да застанат рамо до рамо со нивната многу помлада верзија, правејќи смешни изрази на лицето и гестови. Холандски графички дизајнер по име Ард Гелинк одлучи да ви овозможи да патувате низ времето.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ard Gelinck (@ardgelinck) on

Неговата работа се рефлектира во поврзување на минатото и иднината. Тој фотографирал познати личности од светот на филмот, музиката и модата, давајќи им можност да се сетат како изгледале во младоста. Сликите се толку реални, што лесно може да помислите дека станува збор за постари и помлади браќа и сестри кои изгледаат многу слично, па дури и родители со своите деца.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ard Gelinck (@ardgelinck) on

Гелинк се занимава со вакви фотомонтажи околу 10 години и по се изгледа дека не му недостасуваат идеи и инспирација. Напротив, со секое ново дело, тој ги воодушевува своите 286 илјади следбеници на Инстаграм кои се доказ за квалитетот на неговата работа, а овие фотографии на млади и постари верзии на познатите личности се вистински шлаг на тортата. Уверете се сами.

Queen Elizabeth II

Will Smith

Carrie Fisher

Robert De Niro

Ryan Reynolds

Tom Hanks

Daniel Radcliffe

David Bowie

Jamie Lee Curtis

Jennifer Aniston

Matthew Perry

Pierce Brosnan

Tom Hanks

Matt Leblanc

Harrison Ford

Richard Gere

Emma Watson

Michelle Obama

Freddie Mercury

Barack Obama

Clint Eastwood

David Bowie

Tom Selleck

Will Smith

Jennifer Aniston

Johnny Depp

Pink

Christina Applegate

Jon Bon Jovi

Julia Roberts

Rob Lowe

Michael Jackson

Adele

Tina Turner

Drew Barrymore

Cyndi Lauper

Madonna

Brad Pitt

Amy Winehouse

George Clooney

Paul Mccartney

George Michael

Robert De Niro

Courteney Cox

Henry Winkler

Lady Gaga

Steven Spielberg

Ed Sheeran

Sting

Phil Collins

Sylvester Stallone

Bruce Springsteen

Britney Spears

Mel Gibson

Mick Jagger

Beyonce

Robbie Williams

Lionel Richie

David Hasselhoff

Kate Moss

Carice Van Houten

Madonna