Психологија

Ментална хигиена - основна превенција за заштита на менталното здравје
Психологија

Ментална хигиена - основна превенција за заштита на менталното здравје

Менталната хигиена е практика, постојано да се обидувате да го одржите менталното здравје во одлична состојба, преку проактивно однесување и третман.

Говор на телото: 5 лоши навики кои најчесто ги правиме
Психологија

Говор на телото: 5 лоши навики кои најчесто ги правиме

Нашето тело има свој јазик, а понекогаш може да зборува и многу погласно од зборовите.

Анксиозност - состојба на модерното време
Психологија

Анксиозност - состојба на модерното време

Голем број лица различно ја дефинираат анксиозноста, меѓутоа главно е чувството кое предизвикува страв, го доживуваме како опасност.

Бидете благодарни - тоа е првиот чекор кон среќен живот
Психологија

Бидете благодарни - тоа е првиот чекор кон среќен живот

Сончев ден, добар филм, инспиративна книга, песна која едноставно ве тера да танцувате, легнување на чиста постелнина, насмевка на сосед во разминување. Благодарноста треба да се практикува и на работи кои луѓето ги земаат здраво за готово.

Моќта на позитивното размислување
Психологија

Моќта на позитивното размислување

Дали позитивното размислување навистина има таква моќ како што е нашироко распространето?