Дури ни Алиса во земјата на чудата ги нема видено овие неверојатни креации на природата

Сабота, 24 Октомври 2020 21:00

Кога мислите да купите, да речеме, лубеница, се обложуваме дека очекувате да видите прилично големо и тешко овошје. Но, замислете само за момент дека можете да ставите 5 лубеници на дланката на вашата рака, дека бананата може да биде голема колку палецот, и дека печурката може да биде толку огромна што едвај да ја држите со двете раце. Можеби е тешко да се поверува дека овие работи постојат, но можеме да го докажеме тоа!

Џиновска печурка која некој имал среќа да ја најде:

Џиновска печурка

Оваа огромна јагода може да нарани цело семејство!

Јагода

Ова е веројатно најмалата банана што сме ја виделе досега...

Мини банана

...додека оваа е најголемата:

Џиновска банана

Навистина мал домат:

Мини домат

Можеби најмалата морска ѕвезда во светот:

Морска ѕвезда

Морков кој не е поголем од чепкалка за заби:

Морков

Навистина мали лубеници, дури 5 во една рака:

Мини лубеници

Зачудувачки големо јаболко:

Џиновско јаболко

Мини полжавче:

Мини полжавче

Не е мандарина, тоа е минијатурна диња:

Диња

Џуџест рак:

Џуџест рак

Печурка која се заборавила со растење:

Печурка која се заборавила со растење

Цела недела ќе се јадат тиквички:

Тиква

Кој би рекол дека се од иста кокошка:

Јајца