Познатиот турски готвач мета на остри критики од љубителите на животни

Вторник, 28 Јули 2020 17:00

Познатиот турски готвач и сопственик на луксузен лaнeц ресторани ширум светот, Нусрет Гекче, се прослави кога на „Твитер“ објави снимка на која вешто отсекува парче месо и го посипува со сол со специфично движење на раката. 

Неговите објави на интернет со специфичен процес на сервирање на јадењето од месо може да се најдат под ознаката #saltbae, со што ја доведе неговата компанија „Nuse-et“ до вредност од неверојатни 1,5 милијарди евра. По тој повод има изјавено:

„Пред 10 години работев за плата од 400 евра, а денеска сум сопственик на компанија вредна 1,5 милијарди евра“

Меѓутоа со една од скорешните објави, го привлече вниманието на јавноста против себе, особено на љубителите на животни и активистите на здруженијата за заштита на животните. И претходно бил мета на критики со своите позирања со живо месо, но сега се чини ја прелеа чашата. 

„Тој е навистина одвратна личност без емпатија, сочувство или каење за злоупотребата и мачењето на невини животни“, е само еден од лавината негативни коментари од љубителите на животни.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Нусрет во моментов се наоѓа на Миконос, и засега нема дадено никаква официјална изјава по тој повод. Останува да видиме дали целата негативна критика ќе има некакво влијание врз неговата работна етика. 

Salt BaeSalt BaeSalt Bae