Пејачката која победи на Евровизија претставувајќи ја Србија објави дека се повлекува од музиката

Среда, 07 Октомври 2020 16:20

Марија Шерифовиќ е српска пејачка која се прослави со победата на Евровизија 2007. Таа на многу емотивен начин ја претстави Србија и го донесе Евросонгот во Белград. Оттогаш ужива голема популарност и почит во родната земја.

Токму затоа веста за повлекување од музичката кариера изненади многумина. Музичарите поради рестрикциите се оневозможени да настапуваат во угостителски објекти, со што им е загрозена егзистенцијата, па пробуваат на други начини да обезбедат пристојни услови за живот.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic) on

Најновата изјава на Марија, која таа самата ја објави на својот YouTube канал, го потврдува токму тоа. Во овие неизвесни времиња, неизбежна е преквалификацијата кон друга професија. Во нејзиниот случај ќе проба да ја искористи стекнатата популарност за поголема активација на нејзините социјални медиуми, да се стекнат што повеќе следачи, лајкови и коментари. Кај нас тоа се нарекува 'влијателни', а во светот се користи изразот 'инфлуенсери'. На Балканот се уште да се биде инфлуенсер е поим кој не е гледан како сериозна професија, но од овој бизнис во светот се повеќе луѓе ја обезбедуваат својата егзистенција. Инфлуенсерите радикално го променија лицето на маркетингот со влијанието кое го имаат и соработките со голем број на маркетинг агенции и брендови кои на оригинален начин ги рекламираат на своите профили.

Дали ќе биде прифатена интернет платформата на Марија, или сепак ќе се врати на својата изворна професија, останува да видиме.