Бидете средени и на високите температури: Смела летна шминка

Понеделник, 29 Јуни 2020 16:00

Пројде зимата која ни остави сува, уморна и опуштена кожа, со темни кругови под очите од кои тешко се збогуваме. Ниските температури, ладниот ветер и сувиот воздух во загреаните простории направиле одредено оштетување на кожата заробена во тешка облека на која сигурно ѝ било тешко да дише. Во текот на ладните месеци циркулацијата е побавна, додека потните жлезди помалку лачат па затоа кожата во лето изгледа сува.

Топлите денови бараат модификација во рутинската шминка. Заборавете на „тешката“ шминка и прифатете го ставот „помалку е повеќе“. Нека биде минимална бидејќи топлото време нема милост за тешката шминка. Ова се неколку предлози од нас:

Шминка

ШминкаШминкаШминкаШминкаШминкаШминкаШминкаШминкаШминка