Луксузниот стан во сопственост на Шон Конери, на продажба за 1,6 милиони фунти

Четврток, 10 Декември 2020 21:45

Ѕвездата Шон Конери, која почина во октомври на 90-годишна возраст, живееше во градската куќа и ја поседуваше соседната куќа.

Едната беше поделена на станови во „најскапата улица во Велика Британија“ каде што куќите во просек достигнуваа 17 милиони фунти во 2016 година.

Соработникот 007 - Роџер Мур, кој почина во 2017 година на 89-годишна возраст, исто така живееше на плоштадот Итон, Белгравија.

Агентот Стјуарт Бејли изјави: „Во исто време Шон живееше во бројот 6 во Итон Сквер, додкеа Роџер Мур живееше на број 22. Случајно тие живееја навистина блиску еден до друг“.