Интерактивно паметно огледало со виртуелен личен тренер прети да ги испразни фитнес салите

Среда, 16 Септември 2020 10:00

Совршено тонирано тело подразбира почитување безброј фитнес закони. Правилна исхрана, редовно тренирање и секако избегнување на сите негативни фактори кои можат да му влијаат негативно на вашето тело. Вежбањето бара сериозна посветеност, за резултатите да бидат видливи. Доколку сте одбрале поголемиот дел од времето да го поминувате вежбајќи дома за време на вирусот, многу е веројатно дека не сте многу задоволни од резултатите. На крајот на краиштата, кога нема кој да ве турка малку над границите на вашата издржливост, сосема е реално дека ќе се откажете кога ќе се чувствувате исцрпено.

Паметно огледало

Во врска со ова, ви го претставуваме Carbon Trainer, напреден вид менторско вежбање што ги надминува сите ваши очекувања од роботски личен тренер. Можеби претходно сте наишле на тренерски огледала за обука кои ви даваат упатства за вежбање, но во најмала рака, ова огледало е производ на иднината. Паметен, интерактивен монтиран ѕиден екран кој автоматски ги следи сите ваши повторувања, добивајќи увид во вашата форма за да ви овозможи најдобра можна форма на обука. Карбонскиот тренер може да вчита цела серија различни вежби, од обука за сила, преку HIIT, па сè до кардио, подвижност и издржливост. LCD-екран осетлив на допир од 43 инчи користи 3D технологија „ловење на потези“ за да внимава на секој ваш чекор.

Паметно огледало

Ова е токму она што му дава информации за сите вашите повторувања, што ви дава повратна информација и проценува дали можете да направите повеќе во даден момент или навистина ви треба пауза. Ова уникатно огледало, исто така, се интегрира во опремата што ја користите за време на вежбањето за да пристапите на вашата проценка на перформансите на уште подетален начин. Го следи моменталното оптоварување на вашите мускули и вкупната тежина што ја кревате, што ви дава увид во напредокот со секоја нова серија вежби.

Паметно огледало

Откако ќе завршите со обуката, можете да го програмирате и да го поставите на неутрален режим, што значи дека може да се користи како класично огледало. Како поинаку би можеле да се восхитувате на постигнатите резултати, освен гледајќи го својот тониран одраз во огледалото.

Паметно огледало

Carbon Trainer е многу повеќе од само обично огледало - плени со својот изглед, но и со изведби кои не се многу чести. Освен основната намена, огледалото е мала мини теретана што го прави идеален начин за пополнување на слободното време додека сте дома. Исто така, тоа е одговор на сите оние кои редовно ја посетуваа салата, а сега не можат поради мерките за карантин. Но, дури и по донесувањето на овие мерки, Carbon Trainer ќе биде супер сојузник за вежбање од дома.

 carbon_trainer

Вашето омилено огледало може да прикажува различни програми за вежбање - од фитнес, гимнастика, бокс, јога, медитација, вежби за загревање и истегнување, сето тоа со помош на виртуелен инструктор. Огледалото е опремено со микрофон, звучници и камера, така имате впечаток дека сте на редовно вежбање во теретана или на некој друг организиран час за вежбање. Паметното огледало може да се постави на ѕид или самостојно, и има вграден систем на тегови, рачки и јажиња така што корисникот може да направи што повеќе вежби за туркање, влечење и кревање од различни агли и под различни оптоварувања.

Паметно огледало

Исто така, огледалото ќе ги прилагоди тежините што се за вашето ниво на фитнес. Само застанете пред огледалото, кое станува екран со висока резолуција само само еден допир на екранот, и вклучете ја програмата преку која ве води виртуелен тренер и прилагодете ги посакуваните оптоварувања и други детали, а за време на вежбањето можете да го контролирате ритамот на срцето.

Паметно огледало

За време на тренингот, можете да поставите цели и да изберете што ќе потенцирате за време на тренингот - кардио вежби, сила, издржливост, мускули и Carbon Trainer може да ви даде дневни препораки за оптимални вежби и количината на активност врз основа на возраста и тежината.

Најчитани

Соновник

Најчест сон за вчера беше: ПРСТЕН

Цагери

Следен цагер

Цагери Понеделник - 03:03 - Поглед во четири очи