Краток боб - најмодерна фризура лето 2020

Петок, 12 Јуни 2020 14:09

Краток боб - како изгледа?

Како што сугерира името, краткиот боб е пократок од стандардниот - додека најдолгите нишки во класичниот боб ја достигнуваат брадата, во пократката верзија имаат должина до увото. Запомнете дека боб фризурата секогаш бара асиметрична коса - подолга во предниот дел и пократка во задниот дел.

Краткиот боб изгледа одлично со разделени краеви во средина како и со рамни или асиметрични шишки. Какви други придобивки има? Има исклучително подмладувачка моќ! Лесно може да ве однесе неколку години назад, особено ако се одлучите за русокоса верзија. Краткиот боб има само една маана - доволно е краток што не можете повеќе да ја врзувате косата. Ако се одлучите за таква фризура, треба ова да го земете предвид.

Оваа фризура најдобро одговара на жени со правилни црти на лицето - овално лице е идеално. За жал, жените со тркалезни лица треба да се откажат од оваа фризура. Краткиот боб изгледа одлично на жени од сите возрасти и бои на коса.