Соновник ЗЕЛЕНЧУК

Ако берете зеленчук

ќе ви се исполнат некои тајни желби

Ако готвите зеленчук

кавги во семејството

Ако јадете јадење од зеленчук

многу непријатности поради сопствената лекомисленост

Ако јадете сиров зеленчук

ви се заканува опасност од пожар

Соновник