Соновник ЗМИЈА

Некој од вашата околина сака да ви наштети

Змија со повеќе глави

голема опасност

Многу змии

подмолни пријатели

Многу змии од кои не можете да избегате

има малку изгледи за подобри времиња

Ако ве касне змија

поради озборување ќе расипете некои добри односи

Ако убиете змија

триумф над непријателите

Голема змија

загуба

Мала змија

ќе се лутите некому

Ако вие ја нападнете змијата

опасност, болест

Соновник