Соновник СВЕЌА

Ако гори

покана за свеченост

Ако палите свеќа

ќе најдете добри пријатели

Ако гаснете свеќа

неисполнети надежи

Ако носите запалена свеќа

среќа

Ако се изгасне самата

смрт

Ако купувате свеќа

жалост

Замрзната свеќа

ќе престанете да сакате некого / разочраување во љубовта

Соновник