Соновник СТЕБЛО

Наследство

Расцветано стебло

голема среќа во блиска иднина

Исушено стебло

неуспех поради сопствената лекомисленост

Паднато стебло

штета

Ако тресете стебло

задоволство

Стебло со густа крошна

голема добивка

Стебло без крошна

загуба

Ако седите на стебло

ќе добиете власт и чест

Ако паднете од стебло

непријатности

Ако седите под стебло

добри вести

Соновник