Соновник СОНЦЕ

Блескаво сонце

среќа во работата, победа

Темно сонце

лош исход во работата

Изгрејсонце

поволни вести

Румено сонце

војна или караница со родителите

Смрачување на сонцето

минлива болест

Соновник