Соновник СНЕГ

Многу непријаности

Ако паѓа

радост

Снег на пат

жалост

Ако паднете во снег

разочарување во љубовта

Ако одите по снег

неизвесност

Ако чистите снег со лопата

болест

Длабок снег

непријатни спомени

Многу снег

лажна љубов

Ако се валкате по снег

препреки на патот до успехот

Грутка снег

жалост

Ако јадете снег

непотребни напори

Ако се топи снегот

доаѓаат подобри времиња

Снег во лето

бескорисни потфати

Снежна виулица

неволја

Соновник