Соновник СЕЛАНЕЦ

Среќа

Ако ора

корист

Ако коси

задоволство

Ако ве излаже

ќе ве исмејат

Ако денгуби

ќе доживеете разочарување

Ако тргувате со селанец

долг живот

Ако се возите на кола со селанец

ви претстои добивка

Соновник