Соновник ПРСТ

Болест

Мал прст

караница

Болен прст

веселба

Ако видите рака без прст

штета

Ако го исечете прстот до крв

ќе се здобиете со нечија љубов

Убави прсти

почитување и углед во друштвото

Валкани прсти

кавги и непријатности

(види

ПАЛЕЦ)

Соновник