Соновник ПИСМО

Ако примите писмо

добри вести, финансиска добивка

Ако пишувате писмо

се подготвува некаква глупост

Ако читате писмо

некои непријатни настани нема да ве изненадат

Изгубено писмо

лоши вести

Ако го запалите писмото

ќе имате непријатности

Ако лепите писмо

чувајте си ја тајната

Соновник