Соновник ОГАН

Ако палите оган

ќе стекнете нечија љубов

Оган без чад

здравје

Силен оган

непоматена радост и чест

Оган со многу чад

недоразбирање кое ќе ве погоди

Оган што паѓа од небо

ќе се случи некоја неправда

Ако огнот не се гледа од чад

ќе изгубите нешто, што најмалку сте го очекувале

Ако газите на оган

откажете се од смелите планови

Ако огнот ви наштети

непријатности

Ако трчате низ оган

ќе се ослободите од големи грижи

Ако гаснете оган

откажете се од работата што сте ја наумиле

Ако огнот фрла искри

добивка

Ако разгорувате оган

кавга, каење

Ако ложите оган во печка

успех на сите полиња

Соновник