Соновник МЕЧКА

Непријатели кои чекаат погоден момент за да ви наштетат

Мечка што игра

кавга

Ако ловите мечка

некои намери и желби нема да ви се исполнат

Бела мечка

некој е вљубен во вас, а вие не знаете

Ако ја убиете

ќе страдаат вашите непријатели

Ако ве нападне

ви подготвуваат стапица

Ако ја чуете како рика

ќе изгубите некој штитеник

Ако мечката убие некого

смрт во семејството

Соновник