Соновник ЛИЦЕ

Свое лице

болест

Бледо лице

опасна болест

Грдо лице

грижи, големи неволји

Ако го видите своето лице убаво

децата ќе ви бидат среќни

Ако видите туѓо убаво лице

ќе добиете помош од некој заштитник

Ако се миете

ќе зажалите поради некоја ваша постапка

Насмеано лице

среќа и љубов

Ако го криете лицето

лоши вести

Ако го видите одразот од своето лице во вода

углед и долг живот

Ако видите нејасно лице

болка

Црвено лице

ќе наштетите некому

Соновник