Соновник ЈАЈЦЕ

Изобилство, благосостојба

Скршено јајце

непријатности

Расипано јајце

озборување

Ако купувате јајца

ве очекува разочарување поради неостварување на плановите

Ако јадете јајце

среќна веридба, голема среќа во љубовта

Ако земете јајце од гнездо

брак со вдовец/вдовица или разведен човек/жена со деца

Ако гледаде јајце како паѓа

озборување

Ако бојадисувате јајца

препреки во работата

Соновник