Запознајте го ова неодоливо кутре кому фрижидерот е омилено место за спиење

Сабота, 07 Ноември 2020 10:00

Секој миленик е приказна за себе. Запознајте го Гас, куче од расата Велшко Корги (Pembroke), кое живее во Лос Анџелес. Гас е мал немирко, иако е најмалото овчарско куче кое постои.

Велшко корги

Уште од првото пристигнување во новиот дом, неговите сопственици започнале со фотографии и видеа од својот миленик. Истите почнале да ги прикачуваат на социјалните мрежи, со што веднаш започнал да расте бројот на следбеници. Така Гас се здобил со брза популарност, најмногу поради една необична навика.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gus Gus (@younggus_amongus) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gus Gus (@younggus_amongus) on

Гас е миленик кому не е потребно посебно креветче за спиење. Тој спие во фрижидерот! Не предизвикува никакви главоболки на неговите сопственици со претурање по храната и останатите намирници, тој едноставно го користи фрижидерот исклучиво за задоволување на неговата основна потреба - спиењето. Неговите сопственици низ шала велат дека среќна околност е што големот кревет во спалната соба го имаат само за себе.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gus Gus (@younggus_amongus) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gus Gus (@younggus_amongus) on

Погледнете го ова преслатко кутре, и неговите неодоливи навики за спиење.

Велшко корги