Ослободете се од негативната енергија во вашиот дом со помош на Фенг Шуи

Вторник, 29 Декември 2020 10:00

За да ја започнете Новата 2021 година со голема доза на оптимизам, треба да се ослободите од потенцијалната негативна енергија што ве опкружува.

Ако погледнете во планинска река која тече, се добива впечаток дека е енергична и незапирлива. Наспроти неа, базен полн со мирна вода привлекува бактерии и нечистотија. Истиот случај е со негативна или позитивна енергија. Негативната енергија, доколку не се отстрани, привлекува болести, губење финансии и предизвикува тешкотии во животот. Ако мислите дека има негативна енергија во вашиот дом што ви влијае негативно и ве успорува, ве советуваме да користите фенг шуи методи за да ја елиминирате.

Фенг Шуи

Најдете ја вашата позиција

Првото нешто што треба да го проверите е дека вашиот кревет во спалната соба, работната маса во домашната канцеларија и шпоретот се во командна позиција. Тоа би значело да проверите дали вашето тело е свртено кон вратата кога сте легнати во кревет, седите на биро или готвите на шпоретот. Не се препорачува директна поставеност, туку дијагонална позиција.

Исчистете го воздухот од звуците

Иако не можеме да гледаме звуци, тие се движат низ просторот и влијаат на тоа. Прекрасните звуци можат да ја намалат негативната енергија и да ја претворат во позитивна. За оваа цел, можете да ја користите вашата гласовна боја, инструментот што го свирите или метални садови што создаваат многу пријатен звук.

Подигнете ја позитивната енергија со помош на портокали

Портокалите се многу ефикасни за чистење на негативната енергија во просторот. Со нивната боја, форма и мирис, тие предизвикуваат светла јанг енергија. Исто како пладневното сонце, портокалите внесуваат светлина и живот во просторијата. Сад со 9 зрели портокали е совршен за да ја оддалечите негативната енергија од вашиот дом.

Ослободете се од негативните објекти

Негативната енергија често се наоѓа во користен мебел или во предмети за кои ве врзуваат негативни емоции. Сликите што предизвикуваат тага кај вас, документација што ве потсетува на негативен исход (развод, смрт) итн., може да ја задржуваат негативната енергија во вашиот дом.

Најчитани

Соновник

Најчест сон за вчера беше: Мртовец

Цагери

Следен цагер

Цагери Четврток - 02:02 - Очекувај ќе го видиш