Европски градови на љубовта за романтично бегство од реалноста

Четврток, 06 Август 2020 09:00

Можеби патувањето во денешни услови поради владеењето на глобалната пандемија изгледа невозможно, сепак звучи многу привлечно. 

Покрај секојдневните работни обврски со кои се справуваме во текот на годината, со нетрпение ги чекаме оние денови во кои можеме да се релаксираме и одмориме.

И покрај тоа што овој период многумина го избегнуваат патувањето поради безбедносни причини, се надеваме дека целата ситуација со Ковид-19 вирусот ќе се среди и стабилизира за брзо време и ќе бидеме во можност да посетиме нови дестинации и да уживаме.

За вас издвоивме неколку дестинации кои се сметаат за најромантичните места во Европа кои можете да ги посетите со вашиот партнер откако ќе стивне заканата.

Венеција, Италија

Париз, Франција

Валета, Малта

Санторини, Грција

Осло, Норвешка

Чинкве Тере, Италија