Најдобрите 20 хорор класици совршени за Ноќта на вештерките

Среда, 28 Октомври 2020 14:00

Хорор филмовите не се сечиј фаворит, меѓутоа овие класици се нешто што препорачуваме задолжително да го изгледате. Иако кај нас не се прославува Halloween или Ноќта на вештерките, сепак на 31ви октомври можете да доловите дел од духот (во буквална смисла на зборот) на оваа `страшна` ноќ преку нашата листа на препораки од 20 класични хорор филмови. Без разлика дали сакате филм кој одговара за целото семејство или трилер што предизвикува ноќна мора, ова се совршени филмови за да ве внесат во духот на Ноќта на вештерките. Земете пуканки и внесете се во фантазијата на едни од најпознатите режисери и сценаристи.

Scream (1996)

A Nightmare on Elm Street (1984)

Beetlejuice (1988)

Halloween (1978)

Edward Scissorhands (1990)

Hocus Pocus (1993)

The Blair Witch Project (1999)

Paranormal Activity (2007)

Practical Magic (1998) 

The Sixth Sense (1999)

The Nightmare Before Christmas (1993)

The Witches of Eastwick (1987)

Death Becomes Her (1992)

Sleepy Hollow (1999)

Bram Stoker's Dracula (1992)

The Silence of the Lambs (1991)

The Shining (1980)

Psycho (1960)

House on Haunted Hill (1999)

The Ring (2002)