Марго Роби во новиот „Пиратите од Карибите“

Сабота, 27 Јуни 2020 11:00

Марго Роби ќе ја глуми главната улога во женската верзија на „Пиратите од Карибите“. Писателката на „Птици од плен“ - Кристина Хоџсон ги привлекла симпатиите на Дизни да напише оригинална приказна со нови ликови под името „Пиратите“, со Марго Роби како главна улога. 

Претходниот серијал на „Пирати“, во кои Џони Деп е главна улога како капетан Џек Спароу, заработиле 1,5 милијарди американски долари и 3,07 милијарди американски долари на меѓународно ниво.

Марго Роби доби номинација за Оскар за „Bombshell“ и „Беше еднаш во Холивуд“. Се надеваме дека женската верзија ќе ја добие истата слава како и претходниот серијал.