Соновник ВОДА

Вода да тече

ве лажат

Ако пиете вода

ќе западнете во тешкотии

Бистра вода

здравје

Матна

зло

Топла

несреќен случај или болест

Ладна вода

радост

Ако се бањате во матна вода

загу6а на некое драго лице

Ако истурате вода

се лажете самите себеси

Ако скокнете или паднете во вода

ќе ве прогонуваат

Мирна вода

жалост

Жуборење на вода

задоволство и среќа

Ако давате некому вода

верно пријателство

Длабока вода

опасност

Соновник