Соновник ВИНО

Ако пиеш

другите ве искиристуваат

Вино да тече како река

богатство

Ако е истурено

ќе ве следи среќа

Ако истурате

кавга

Бело

злонамерни пријатели

Црно

убава иднина

Матно

грижи

Ако видите вино во чаша

несигурна иднина

Соновник