Соновник ВЕНЕЦ

Зелен

свадба

Црвен

љубов

Ако плетете венец

радосна иднина

Ако носите венец на нечиј гроб

неисполнети надежи

Ако носите венец на глава

клеветење

Златен венец

ве очекува у6ав живот

Ако девојка сонува венец

има верна љубов

Соновник