Соновник ВЕЧЕРА

Среќа и благосостојба

Богата вечера

не подлегнувајте им на страстите

Сиромашна вечера

се дружите со луѓе кои ве чинат многу

Ако ве канат на вечера

не работите чесно

Ако вечерате во друштво

среќа во работата

Ако гледате како други вечераат

сменете го начинот на живеење

Соновник