Соновник ШУНКА

Покана за на гости

Ако јадете шунка

незадоволство, влошување на ситуацијата

Расипана шунка

озборување

Ако готвите шунка

интриги

Ако сечете шунка

ќе обавувате некоја бескорисна работа

Ако купувате шунка

раздор и кавги во домот

Соновник