Соновник ШОЛЈА

Углед и задоволство

Ако на сон купувате шолја

ќе добиете покана за на гости

Ако скршите шолја

одрекување од љубовта

Ако добиете шолја како подарок

ќе сретнете верни пријатели

Ако подарите некому шолја

радо сте видени во друштво

Ако пиете од шолја

среќа во љубовта

Соновник