Соновник ШИШЕ

Празно шише

немаштија

Шише полно со нешто

ќе ве озборуваат

Шише полно со вино

богатство

Скршено шише

сиромаштија и болест

Големо шише

долгови

Мало шише

големо изненадување

Соновник