Соновник ШЕШИР

Нов шешир

углед

Стар шешир

губење на угледот

Ако ветар ви го однесе шеширот

во последен моменет ќе ви избега некоја добивка

Ако го чистите

ќе претрпите штета

Шешир на глава

патување

Шешир на туѓа глава

грижи

Цилиндер

незгодни вести

Соновник